De schildersvakopleiding leidt de nieuwe generatie allround schilders op. De leerlingen van nu zijn de vakkrachten van de toekomst. Prettig voor de continuïteit van de bedrijfstak én uw eigen bedrijf. Doe ook mee, meld u aan als erkend leerbedrijf voor OnderhoudNL Opleidingen.

Voordelen
De voordelen voor u als leerbedrijf zijn:

  • Geen salarisadministratie, want een leerling van een Schildersvakopleiding is niet in dienst van het leerbedrijf
  • Winterscholing in de praktijkleerwerkplaats van Schildersvakopleiding (Praktijk Aanvullende Scholing, PAS)
  • Ondersteuning van u als leerbedrijf bij begeleiding van de leerling in de beroepspraktijk
  • Ontmoetingsplaats voor branchegenoten

Voorwaarden voor erkenning

Direct aanmelden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de schildersvakopleiding bij u in de buurt. Zij informeren u graag.

Leerbedrijf

De Schildersvakopleiding bij u in de buurt is u ook graag van dienst bij het verder ontwikkelen van de (vak-)vaardigheden van uw medewerkers. De opleidingslocatie bij u in de buurt kan samen met u bekijken welke opleidingswensen uw bedrijf heeft. We kunnen die wensen vertalen naar opleidingsactiviteiten voor uw medewerkers. Bekijk het trainingsaanbod van OnderhoudNL.

Een BBL-leerling is gedurende twee jaar, vier dagen per week aan het werk bij een leerbedrijf. Het begeleiden van een leerling kost tijd. Hoeveel tijd is afhankelijk van de leerling, van het opleidingsniveau en van de hoeveelheid (werk-)ervaring die de leerling al heeft. Het kennismakingsgesprek is bedoeld om de kijken of er een ‘klik’ is tussen uw bedrijf en de leerling, maar ook om in te schatten hoeveel tijd de begeleiding van deze leerling zal kosten.

Hoe langer de leerling meeloopt, hoe minder tijd de leermeester kwijt zal zijn. De leerling zal immers steeds zelfstandiger gaan werken.

Het belangrijkste is dat de leermeester werkt bij een erkend leerbedrijf, of bij een bedrijf dat erkend leerbedrijf wil worden. Een gemotiveerde, ervaren en gediplomeerde leermeester kan een leerling in opleiding onder zijn of haar hoede nemen. De leermeester is voor de leerling het vaste aanspreekpunt binnen het leerbedrijf.

Een leermeester is degene bij het leerbedrijf die leerlingen begeleidt in de dagelijkse praktijk. Hij/zij is een ervaren vakman met kennis van de opleiding.

De SBB erkent bedrijven als leerbedrijf. De opleidingsadviseur screent uw bedrijf, regelt de erkenning als leerbedrijf en adviseert u bij het organiseren van de opleiding in uw bedrijf. Bel of e-mail de opleidingsadviseur van de SBB bij u in de regio. Ook kan een Schildersvakopleiding bij u in de buurt u in contact brengen met de juiste persoon van de SBB.

Neem contact op met een Schildersvakopleiding bij u in de buurt.
Bent u al leerbedrijf van een Schildersvakopleiding? Dan regelt de Schildersvakopleiding een kennismakingsgesprek voor u met een leerling.
Bent u nog geen leerbedrijf van een Schildersvakopleiding? Dan wordt een kennismakingsgesprek met u geregeld. Tijdens dit gesprek worden de wensen en mogelijkheden van uw bedrijf besproken. Als uw bedrijf nog geen erkend leerbedrijf is, dan legt de Schildersvakopleiding voor u het contact met de SBB. De samenwerking kan vervolgens starten.

Load More