Omscholing - Schildersvakopleiding

Ben je er een tijdje tussenuit geweest en wil je graag weer aan de slag? Een baan waar je direct van je resultaat kan genieten? Start dan vandaag nog met de praktijkgerichte opleiding voor de schilders- en onderhoudsbranche. Via een speciaal traject voor zij-instromers kan je je laten omscholen tot schilder met behoud van uitkering. En gegarandeerd werk na je opleiding.

Informeer naar de mogelijkheden bij een schildersvakopleiding bij jou in de buurt.

COLETTE: 'VAN DIT WERK WORD IK WÉL GELUKKIG'
schilder

Colette had een mooie baan als gemeentesecretaris, maar wilde meer gaan doen met het overdragen van kennis en het helpen van mensen. “Tijdens herstel van een ziekte woonde ik in een prachtig oud huis, op de Bergselaan in Rotterdam. Ik heb toen het hele huis, van boven tot onder, aangepakt.

Alles heb ik geschilderd en zo mooi mogelijk gemaakt. Iedere keer als ik klaar was met een klusje was ik ongelofelijk trots én het werkte heel ontspannend. Toen het huis af was, vond ik het eigenlijk jammer dat ik klaar was. Toen zei mijn man: ‘waarom ga je daar niet iets mee doen?’

Ik ging op onderzoek uit en kwam bij de Schildersvakopleiding terecht. “Ik ben toen twee weken op proef geweest bij een praktijkopleider. Die liet mij uren schuren en snijden om me te testen. Stiekem dacht hij misschien ‘die haakt wel af’. Maar dát deed ik dus niet. Ik vond het echt leuk. Er is toen een heel maatwerktraject voor mij gemaakt om opgeleid te worden. En ondertussen ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb ik me als zelfstandige ingeschreven. Zo rolt het bij mij vanzelf steeds verder.”