op 60 meter hoogte

Soms is het echt extreem: gevelplaten vervangen of glaszetten op bijna 60 meter hoogte bijvoorbeeld. Heb jij net als deze mannen geen hoogtevrees, dan ligt de onderhoudswereld aan je voeten! The sky is the limit. En dat geldt ook voor de mogelijkheden om door te groeien in dit mooie vak.

Slash-yellow Slash-orange Slash-purple Slash-blue
verf en vr

Verf en virtual reality een match? Zeker! Met VR kun je namelijk allerlei technieken trainen. Bijvoorbeeld een oliepatform spuiten zonder dat je er daadwerkelijk bent. Of je loopt door een glaswand met dubbele beglazing. Of je gaat experimenteren met kleuren. Verschillende scholen maken er gebruik van. Check ze hier .

Slash-yellow Slash-orange Slash-purple
inspecteren met drones

Bruggen, torens en industriële installaties worden regelmatig geïnspecteerd om te kijken of er onderhoud of reparatie nodig is. Vaak zijn hoogwerkers, ladders, steigers en vaartuigen nodig om bij het bouwwerk te komen. Kortom: een hoop gedoe. Drones zijn een slim alternatief om inspecties sneller, veiliger en goedkoper uit te voeren. Veel schildersbedrijven en scholen volgen deze techniek op de voet. Wie weet krijg jij er tijdens je opleiding of werk mee te maken!