OnderhoudNL Opleidingen - Schildersvakopleiding Leerbedrijf worden

De Schildersvakopleiding is het opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en vastgoedonderhoud. De schildersvakopleiding leidt de nieuwe generatie allround schilders op. De leerlingen van nu zijn de vakkrachten van de toekomst.

Er is momenteel een fors tekort aan vakmensen in de schilders- en onderhoudsbranche. Het opleiden van jong schilderstalent draagt bij aan de continuïteit van de bedrijfstak én uw eigen bedrijf. Ook u kunt daaraan bijdragen.

Meld u aan als een Erkend leerbedrijf OnderhoudNL Opleidingen

Voordelen
Een leerling van een Schildersvakopleiding is niet in dienst van het leerbedrijf. De voordelen daarvan voor u als leerbedrijf zijn:

  • Geen salarisadministratie
  • Winterscholing in de praktijkleerwerkplaats van Schildersvakopleiding (Praktijk Aanvullende Scholing, PAS)
  • Ondersteuning van u als leerbedrijf bij begeleiding van de leerling in de beroepspraktijk
  • Ontmoetingsplaats voor branchegenoten

 

Samenwerken met een Schildersvakopleiding levert op!
De samenwerking tussen een Schildersvakopleiding en een leerbedrijf, levert extra instroom van potentiele vakkrachten en zorgt voor voldoende gekwalificeerd personeel voor de gehele sector.

Een leerbedrijf van OnderhoudNL Opleidingen moet geregistreerd zijn als erkend leerbedrijf.

Erkenning
Per 1 augustus 2015 zijn de taken van de zeventien kenniscentra overgeheveld naar SBB: de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.  Alle erkende leerbedrijven komen terecht in het Register van Erkende Leerbedrijven.

Criteria
De bepalingen en criteria waaraan een bedrijf moet voldoen om een erkenning als leerbedrijf te krijgen en opgenomen te worden in het Register, zijn vastgelegd in één landelijk erkenningsreglement. In het erkenningsreglement staan alle regels, die zijn bedoeld om de kwaliteit van onze opleiding te waarborgen. Schildersvakopleiding werkt uitsluitend samen met erkende leerbedrijven.

Voorwaarden voor Erkenning van SBB 

Aanvragen erkenning

Nieuwe leerbedrijven kunnen een erkenning aanvragen. Zodra is vastgesteld dat het bedrijf aan alle eisen voldoet, wordt het bedrijf opgenomen in het register van erkende leerbedrijven. Op dat moment kan een leerling bij het bedrijf geplaatst worden.

Het leerbedrijf:

- biedt een passende leerwerkplek voor de leerling;
- biedt de leerling een goede en veilige leerplaats;
- geeft voldoende en deskundige begeleiding;
- overlegt regelmatig met Schildersvakopleiding.

Erkenning aanvragen bij SBB