‘Zonder leerlingen korte toekomst’

‘Het ambacht behouden, zodat ons bedrijf blijft bestaan. Ook over 20 jaar nog. Daarom hebben wij structureel aandacht voor het opleiden van jong talent. In samenwerking met de schildersvakopleiding Zutphen, Cibap Zwolle en Nimeto Utrecht vinden ambitieuze jongens en meisjes bij ons een leerwerkplek.

Gemiddeld lopen er drie leerlingen gedurende het jaar mee. Onze leermeesters steken daar veel tijd in. Ze begeleiden ze vaktechnisch en vaak ook op sociaal vlak. We willen natuurlijk graag dat ze allemaal allround schilder worden. Dat ze niet alleen het schildersvak goed in de vingers hebben, maar ook zelfstandig op pad kunnen naar opdrachtgevers.

Vaak stroomt jong talent na de opleiding door naar een vaste aanstelling binnen ons bedrijf, waardoor wij met trots kunnen spreken over onze eigen kweek. Het mes snijdt aan twee kanten. Zij vinden een toekomstbestendige baan bij een mooi bedrijf en wij houden ons personeelsbestand op peil.’

Gert-Jan Oostveen, eigenaar Oostveen Meesterschilders in Velp

‘Zonder leerlingen korte toekomst’
‘Mix van jong en oud geeft energie’
‘Mix van jong en oud geeft energie’

‘Als groot schildersbedrijf nemen we natuurlijk onze verantwoording als het gaat om opleiden van nieuwe vakkrachten. Daarom komen er al sinds de oprichting van het bedrijf – zo’n 50 jaar geleden – leerlingen bij ons over de vloer. Momenteel werken we samen met Espeq en ROC’s, waaronder mboRijnland.

Naast vakkennis, vinden we liefde voor het vak belangrijk. Toppers die de schildersbranche in willen, zijn bij ons van harte welkom. In de vestiging in Amsterdam zijn 37 schilders aan het werk, waarvan 7 leerlingen. Een goede mix van ‘jong’ en ‘oud’ op de werkvloer geeft energie. Ervaren krachten leren de jeugd vaktechnische zaken, maar ook omgekeerd wordt kennis gedeeld. Laatst bereidde een leerling een opdracht in Haarlem voor. Keek hij eerst op Google Earth hoe het pand en de straat eruit zagen, zodat we meteen het juiste steigermateriaal konden meenemen. Dat hebben onze oudere werknemers nu ook overgenomen. Dat vind ik zo leuk aan de samenwerking.

Naast de wisselwerking tussen leerlingen en schilders, is ook de afstemming met de scholen een belangrijk punt. Zowel voor de opleidingen als de bedrijven is het van belang dat theorie en praktijk zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Ontwikkelingen gaan snel. Denk aan nieuwe spuittechnieken, verven. We moeten elkaar over en weer scherp houden en blijven informeren. Als leerbedrijf kun je op die manier de vinger aan de pols houden als het gaat om de toekomst van het schildersvak.’

David Hoogerdijk, vestigingsleider ToekomstSchilders Amsterdam

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de schildersvakopleiding bij u in de buurt. Zij informeren u graag.

Leerbedrijf

De Schildersvakopleiding bij u in de buurt is u ook graag van dienst bij het verder ontwikkelen van de (vak-)vaardigheden van uw medewerkers. De opleidingslocatie bij u in de buurt kan samen met u bekijken welke opleidingswensen uw bedrijf heeft. We kunnen die wensen vertalen naar opleidingsactiviteiten voor uw medewerkers. Bekijk het trainingsaanbod van OnderhoudNL.

Een BBL-leerling is gedurende twee jaar, vier dagen per week aan het werk bij een leerbedrijf. Het begeleiden van een leerling kost tijd. Hoeveel tijd is afhankelijk van de leerling, van het opleidingsniveau en van de hoeveelheid (werk-)ervaring die de leerling al heeft. Het kennismakingsgesprek is bedoeld om de kijken of er een ‘klik’ is tussen uw bedrijf en de leerling, maar ook om in te schatten hoeveel tijd de begeleiding van deze leerling zal kosten.

Hoe langer de leerling meeloopt, hoe minder tijd de leermeester kwijt zal zijn. De leerling zal immers steeds zelfstandiger gaan werken.

Het belangrijkste is dat de leermeester werkt bij een erkend leerbedrijf, of bij een bedrijf dat erkend leerbedrijf wil worden. Een gemotiveerde, ervaren en gediplomeerde leermeester kan een leerling in opleiding onder zijn of haar hoede nemen. De leermeester is voor de leerling het vaste aanspreekpunt binnen het leerbedrijf.

Een leermeester is degene bij het leerbedrijf die leerlingen begeleidt in de dagelijkse praktijk. Hij/zij is een ervaren vakman met kennis van de opleiding.

De SBB erkent bedrijven als leerbedrijf. De opleidingsadviseur screent uw bedrijf, regelt de erkenning als leerbedrijf en adviseert u bij het organiseren van de opleiding in uw bedrijf. Bel of e-mail de opleidingsadviseur van de SBB bij u in de regio. Ook kan een Schildersvakopleiding bij u in de buurt u in contact brengen met de juiste persoon van de SBB.

Neem contact op met een Schildersvakopleiding bij u in de buurt.
Bent u al leerbedrijf van een Schildersvakopleiding? Dan regelt de Schildersvakopleiding een kennismakingsgesprek voor u met een leerling.
Bent u nog geen leerbedrijf van een Schildersvakopleiding? Dan wordt een kennismakingsgesprek met u geregeld. Tijdens dit gesprek worden de wensen en mogelijkheden van uw bedrijf besproken. Als uw bedrijf nog geen erkend leerbedrijf is, dan legt de Schildersvakopleiding voor u het contact met de SBB. De samenwerking kan vervolgens starten.

Load More