Leerbedrijven bedankt!

OnderhoudNL Opleidingen bedanken leerbedrijven.

De ‘intelligente lockdown’ is halverwege april een maand van kracht. De Nederlandse samenleving is door alle coronamaatregelen behoorlijk veranderd. Zekerheden zijn onzeker geworden, maar we gaan door. Onderhoud kan door!

We zien regionale verschillen als het gaat om hoe erg een Schildersvakopleiding last heeft van de crisis. Maar het lijkt dat de problemen beheersbaar zijn. Het werken en leren van de leerlingen gaat ook gewoon door bij onze leerbedrijven. Natuurlijk met alle maatregelen van de RIVM in acht genomen.

Gelukkig zijn er de afgelopen tijd niet veel leerlingen teruggeplaatst naar de Schildersvakopleidingen. Dit alles vergt veel van onze leerbedrijven. Veel incasseringsvermogen, flexibiliteit, creativiteit, ondernemingszin en een gevoel van verantwoordelijkheid. Bedrijven die vaak sinds jaar en dag leerlingen opleiden tot bekwame vakschilder. Bedrijven die ook nu hun leerlingen zo lang mogelijk vasthouden omdat dit de schilders van de toekomst zijn.

Foto: Instagram Schildersvakopleiding Nuenen / Dusol Vastgoedonderhoud

Wat de toekomst ons gaat brengen is nog niet zeker. Maar één ding is dat wel! Het opleiden van leerlingen voor onze bedrijfstak is en blijft keihard nodig. Medewerkers die we keihard nodig hebben, nu en in de toekomst. Wat fijn en mooi is dat er in deze tijden ook nieuwe kansen zich aanbieden. Zo hebben wij met leerlingen, instructeurs en docenten van enkele ROC’s een pilot gedraaid om met e-learnings van Sigma Coatings / PPG aan de slag te gaan. Inhoudelijke, goede producten waarmee een ieder zich up to date kan houden en bezig blijft met het vak. Via het online lesmateriaal kunnen leerlingen zich verder ontwikkelen naast het bestaande lesmateriaal dat zij al vanuit school krijgen.

Mooie nieuwe ontwikkelingen en kansen! Dat alles om de leerbedrijven te ondersteunen. Vanuit OnderhoudNL Opleidingen zullen wij meer doen voor de leermeesters in de bedrijfstak. Ook de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijsbedrijfleven (SBB) wordt daarbij betrokken. De ‘leermeester centraal’ zal de komende jaren één van de thema’s zijn. Zo komen er webinars voor leermeesters en worden er in alle regio’s leermeesteravonden georganiseerd.

Wij zijn dankbaar voor de inzet van alle leerbedrijven en de leermeesters voor onze leerlingen!