Vacature: Instructeur (fulltime), locatie Nuenen en Mierlo

Haal jij veel energie uit het overbrengen van jouw vakkennis en ervaring aan jongeren (vanaf 16 jaar), die nog een echt vak willen leren? En haal je er voldoening uit om samen met de andere professionals binnen de Stichting Schildersvakopleiding de organisatie naar een nog hoger niveau te brengen? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!


“Werken bij hét opleidingsbedrijf van en voor schilders en specialisten in vastgoedonderhoud”


Wie zijn wij?

Stichting Schildersvakopleiding, met vestigingen in Rosmalen, Nuenen, Mierlo, Tilburg, Breda en Nijmegen, is hét opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud. Wij leren onze studenten het vak en bieden ze de mogelijkheid om door te leren. Wij bieden met een kwalitatief hoogwaardig team van professionals praktijkonderwijs aan in onze eigen praktijkleerwerkplaatsen. Omdat de studenten bij Stichting Schildersvakopleiding in dienst zijn, bieden wij met ons vaste team de leerbedrijven ondersteuning op gebied van (salaris)administratie, scholing, functionering en begeleiding en zijn wij voor hun een ontmoetingsplaats voor branchegenoten.


Welke uitdaging biedt deze functie jou?

Je vormt samen met de andere instructeurs van de vestiging Nuenen en de andere vestigingen één sterk team en bent samen verantwoordelijk voor een hoog en actueel niveau van kennis en praktijk van de studenten.

Samen met je collega instructeurs ontwikkel en schrijf je (nieuwe) lesstof en zorg je voor een juiste kwaliteit en voortgang van de praktijklessen en overige cursussen.

Je geeft studenten naast de praktijklessen de optimale begeleiding en ondersteuning en creëert voor hun een goede leer-werkomgeving, zowel op school als bij het leerbedrijf. Ook ben je betrokken bij de intakegesprekken en de aanname van nieuwe studenten.

Daarnaast onderhoud je goede contacten met de leermeesters van de aangesloten leerbedrijven en met de samenwerkende onderwijsinstellingen. Je verzorgt diverse schoolevenementen voor VMBO’s zoals o.a. voorlichtingsbijeenkomsten, gastlessen en meeloopdagen.

De standplaats van deze functie is Nuenen en Mierlo, maar in de praktijk kan het voorkomen dat de werkzaamheden ook op andere vestigingen van de Stichting Schildersvakopleiding verzorgd worden.


Wat zoeken we in jou?

Jij hebt ervaring met of het vermogen om didactisch en pedagogisch te handelen richting jouw studenten. Je bent proactief, kunt goed luisteren en weet je studenten te motiveren. Daarnaast ben je integer en pak je je verantwoordelijkheid. Ook toon je van nature initiatief, heb je overtuigingskracht en beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Daarnaast:

 • ben je in het bezit van minimaal een mbo niveau 4 instructeursdiploma of bereid deze te halen
 • heb je aantoonbare ervaring in het schildersvak, met bij voorkeur een vakdiploma op minimaal mbo-niveau 3
 • ben je communicatief vaardig
 • heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • ben je in het bezit van rijbewijs B, bij voorkeur BE

Wat hebben wij te bieden?

Stichting Schildersvakopleiding kenmerkt zich door een informele werksfeer en korte lijnen, waarin we open en eerlijk met elkaar communiceren.

Voor deze functie bieden we:

 • Een fulltime baan, d.w.z. 37½ uur per week
 • Een afwisselende, zeer uitdagende functie binnen een groeiende en professionele organisatie
 • Alle ruimte voor je eigen inbreng; jouw mening wordt gewaardeerd
 • Passend salaris en overige secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de Cao voor het Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf
 • Goede pensioenregeling
 • Mogelijkheden om jezelf verder te professionaliseren

Heb je interesse?

Is deze functie jou inderdaad op het lijf geschreven? Dan kun je jouw CV en motivatie per e-mail, uiterlijk 19 juni 2022, sturen naar DT Coaching & Personeelsadvies, dtoelen@dtpersoneelsadvies.nl ter attentie van Daniëlle Toelen. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Stichting Schildersvakopleiding, Erwin Brouwer, 073-6458005.
*Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld*