Robin gevonden? Het mysterie gaat verder

Jij hebt de Eskeetroom met succes uitgespeeld. Nice! Nu heb je een goed beeld van wat voor werkzaamheden een schilder uitvoert en op welke bijzondere locaties je mag werken. Maar hoe zit het met de opleiding tot schilder. Daarover vertellen we je alles op deze pagina.

Volg je opleiding tot schilder

Schildersvakopleiding is een 2 of 3-jarige mbo-opleiding (niveau 2 of 3) waarin jij wordt klaargestoomd om als schilder te werken aan toffe projecten. Eventueel kan je daarna zelfs doorleren tot restauratieschilder, calculator of misschien wil je wel voor jezelf beginnen.

De opleiding tot schilder is een BBL-opleiding. Dat betekent dat je voornamelijk werkt bij een leerbedrijf in de buurt en je krijgt 1 dag per week praktijkles op onze opleidingslocatie van het ROC. Omdat de seizoenen in ons vak behoorlijke invloed hebben op het werk, passen we daar soms de scholing ook op aan. Dat betekent dat je soms 5 dagen per week bij het bedrijf werkt en dan in de winter je lessen volgt.

Meer weten? Vraag hiernaar bij jouw Schildersvakopleiding.


Van Goes tot Zwolle en van Hengelo tot Heerhugowaard. Kom in contact met jouw Schildersvakopleiding voor meer info of loop een dagje mee.


Gelijk goed geld verdienen

BBL = werkend leren. En dus verdien je gelijk geld. Je wordt netjes betaald volgens de cao van OnderhoudNL.

Je ontvangt een leerlingsalaris. De hoogte ervan is afhankelijk van je leeftijd en het niveau dat je volgt (mbo niveau 1 tot en met 4).

🚛 Je krijgt waarschijnlijk geen auto van de zaak, maar elk bedrijf beschikt over mooie werkbussen. Heb je een rijbewijs? Vraag je collega’s of je achter het stuur mag klimmen.

Leerbedrijf in de buurt

Je gaat werken bij een leerbedrijf. Dat is een schilders- of onderhoudsbedrijf in de buurt. Daar word je gekoppeld aan een leermeester die jou alles gaat leren.

Heb je vragen tijdens het werk? Dan stel je aan hem of haar.

Je hoeft zelf niet op zoek naar een leerbedrijf. Die zoeken wij voor je. Heb je een voorkeur voor een bedrijf, laat het ons dan weten.

Werk aan mooie projecten

Een vrijstaande villa, een complete flatrenovatie of werken aan een heel oud gebouw 🏛️

Tijdens de Eskeetroom heb je geleerd dat elke dag anders is. Je werkt op verschillende projecten en voert vooral verschillende handelingen uit.

Zo word jij goed opgeleid tot een allround schilder, die daarnaast ook nog eens kan behangen, glaszetten en alles weet van de materialen waar je mee werkt.


Meer info? Bezoek een open dag of loop een dagje mee

Je zal vast heel veel vragen hebben, voordat je besluit een opleiding te kiezen. Daarom raden we aan dat je eerst een dagje bij ons meeloopt of één van onze open dagen bezoekt. Schildersvakopleiding heeft locaties door het hele land, dus er zit er vast ééntje bij jou in de buurt.


Influencers Thomas Cox en Lise van Wijk gaan de strijd aan! Wie heeft het meeste talent voor schilderen, glaszetten en behangen?