ik...? een schilder?
Vraag 1: Hoe ziet jouw droombaan eruit?
Volgende vraag
Vraag 2: Waar krijg je een kick van?
Volgende vraag
Vraag 3: Waar zeg je ja tegen?
Toon uitslag
Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? stel 'm dan hier.

Leerling

Met ruim 20 locaties door heel Nederland zit er altijd wel een Schildersvakopleiding bij jou in de buurt!

Kijk hier voor een actueel overzicht

De opleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Voor het praktijkgedeelte, dat wordt verzorgd door een Schildersvakopleiding, worden geen kosten in rekening gebracht. Voor de theorieopleiding die het ROC verzorgt, moet je boekengeld betalen. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, dien je ook schoolgeld te betalen. Check voor de hoogte van deze kosten de website van het ROC.

Vanaf je 18de jaar is er mogelijk recht op studiefinanciering. Dit is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Kijk op de website van DUO (Dienst Uitvoering en Onderwijs) voor meer informatie.

Tot je 18de jaar stelt de Sociale Verzekeringsbank op grond van het netto kwartaalinkomen vast of er nog recht is op kinderbijslag. Kijk op de website voor meer informatie

Wanneer je de BOL-opleiding volgt, ontvang je een stagevergoeding. Volg je de BBL-opleiding dat ben je in dienst van Schildersvakopleiding en ontvang je een salaris. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de functiegroep waarin je ingedeeld bent.

Met een vmbo-diploma op zak kun je instromen in de Basisberoepsopleiding (niveau 2). Zonder diploma of met een andere opleiding doe je een toets om te bepalen of en op welk niveau je kunt instromen.

De Entree-opleiding Schilder duurt één jaar. De overige opleidingen duren twee jaar. Het is mogelijk de tweejarige opleidingen versneld af te ronden.

Load More