OnderhoudNL Opleidingen - Over OnderhoudNL

Koninklijke OnderhoudNL is dé ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering. Met ruim 2.200 aangesloten bedrijven in 6 marktsegmenten cq. sectoren is OnderhoudNL de grootste vereniging in het (totaal-) gebouwonderhoud en het onderhoud van industriële installaties en kunstwerken in Nederland. Door het professioneel onderhoud wordt alles waar mensen in wonen, werken, leren, recreëren, reizen en vervoeren verduurzaamd en behouden voor de toekomst.

OnderhoudNL bestaat uit 4 pijlers:

  1. OnderhoudNL Opleidingen, dé vakopleiding voor het beste vastgoedonderhoudsteam van Nederland
  2. OnderhoudNL Garantie, het keurmerk voor de erkende vakman vastgoedonderhoud
  3. OnderhoudNL Personeel, pool van geschoolde en ervaren vakkrachten in samenwerking met Faber
  4. OnderhoudNL, dé ondernemersorganisatie


Gebouwonderhoud
Gebouwonderhoud vindt plaats in opdracht van particulieren, VvE’s, zakelijk MKB, woningcorporaties en overheden.  Bij deze laatste twee is er vaak sprake van renovatie, restauratie, mutatie- of transformatie-onderhoud.

Industrieel onderhoud 
Onderhoud van industriële installaties en kunstwerken vindt plaats aan boor- en offshoreplatforms, (petro-) chemische installaties, bruggen, bruggen en viaducten, waterwerken, windmolens, zend- en hoogspanningmasten, zee- en binnenvaartschepen, pleziervaartuigen en jachten, staalconstructies, damwandbeplating, machines en machineonderdelen. Opdrachtgevers hier zijn Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten, olie- en energiemaatschappijen, rederijen, waterschappen e.d.

Omvang
De totale sector is in Nederland goed voor een omzet van ruim 3 miljard euro en biedt direct en indirect werk aan zo’n 25.000 mensen.